Modify

Opened 8 years ago

Closed 7 years ago

#5727 closed defect (fixed)

Disabling Trac HTTP authentication doesn't work

Reported by: Adriana Owned by: Steffen Hoffmann
Priority: normal Component: AccountManagerPlugin
Severity: normal Keywords: needinfo HTTP authentication
Cc: Trac Release: 0.11

Description

I followed the instructions to disable the HTTP authentication in the Apache configuration file, commenting the Require valid-user line, but it wasn't sufficient. So I commented the entire Location section but it doesn't work. The HTTP authentication is still enabled.

Attachments (0)

Change History (2)

comment:1 Changed 7 years ago by Steffen Hoffmann

Keywords: needinfo HTTP authentication added
Owner: changed from Matt Good to Steffen Hoffmann
Summary: disable HTTP authenticationDisabling Trac HTTP authentication doesn't work

While I feel this is a local installation/configuration issue, where it's always more appropriate to raise the issue on the (Trac-hacks) mailing list, I'm still curious, if/how you did resolve this.

You do know, that you need to disable the Trac login module (in your trac.ini) to get the AccountManagerPlugin login form (see #4033), don't you?

This ticket was sent to the original plugin author instead of the maintainer, so this may partially explain the long time you had to wait for a response. Would you be so kind as to update this ticket now? Thanks for your patience.

comment:2 Changed 7 years ago by Steffen Hoffmann

Resolution: fixed
Status: newclosed

Considering more than half a year without any feedback I consider this issue as resolved by now. Better tell us next time, especially when recommendations given here helped you to go on, please.

Modify Ticket

Change Properties
Set your email in Preferences
Action
as closed The owner will remain Steffen Hoffmann.
The resolution will be deleted.

Add Comment


E-mail address and name can be saved in the Preferences.

 
Note: See TracTickets for help on using tickets.